Типи мотоциклів || Який обрати перший мотоцикл

    Відповідно до призначення та особливостей зовнішнього вигляду сучасні мотоцикли, призначені для їзди дорогами загального користування, поділяють на такі типи: дорожній мотоцикл (родстер), спортбайкстрітфайтерчоппер, круїзер, кастом, туререндуромотард тощо.
   Дорожній мотоцикл, родстер  — найбільш універсальний, утилітарний тип мотоцикла, призначений для їзди переважно асфальтованими дорогами. Особливості посадки на дорожньому мотоциклі, характеристики двигуна тощо покликані зробити його максимально зручним у повсякденному користуванні.
      Класик, неокласик — дорожній мотоцикл, що відзначається консервативними зовнішністю та конструкцією. Призначений любителям «ностальгічного» ретро-стилю
       Спортбайк (sportbike) — мотоцикл, конструкція якого спрямована на досягнення максимальної швидкості. Велику увагу при цьому приділяють аеродинаміці, тому для спортбайків характерне розвинене облицювання, що закриває усі основні агрегати, і ефективний обтічник. Для спортбайків характерна посадка, з сильним нахилом уперед, коли пілот майже лежить на баку, але руки при цьому - розслаблені й ледь торкаються керма.
   Стрітфайтер (streetfighter) — «вуличний боєць», мотоцикл для гонок міськими вулицями. Найважливіша характеристика — розгінна динаміка, можливість максимально енергійного старту з місця. Головні агрегати і системи (двигун, ходова частина) часто запозичені у супербайків, але, на відміну від останніх, вітрозахист тут практично відсутній.
   Круїзер (cruiser) — мотоцикл, стилістично близький до чопера, проте відрізняється від нього однаковим розміром переднього і заднього коліс, більшими розмірами та масою і кращою пристосованістю до далеких поїздок
  Кастом (custom) — мотоцикл, виготовлений на індивідуальне замовлення, з унікальною зовнішністю. Нерідко кастоми помилково ототожнюють з чоперами, насправді вони можуть належати і до зовсім інших типів мотоциклів.
    Ендуро (enduro). Початково — мотоцикл для перегонів бездоріжжям або спеціальними трасами, подібними до кросових, на великі відстані. Пізніше термін став застосовуватись для всіх мотоциклів, які за аналогією з автомобілями можна назвати мотоциклом підвищеної прохідності.
    Мотард — свого роду «міський ендуро». Виготовляється переважно на базі мотоциклів подвійного призначення шляхом заміни коліс на 17-и дюймові переднє та заднє і встановлення шин з дорожнім протектором, а підвіски робляться жорсткіші. При цьому геометрична прохідність зберігається, що дозволяє долати сходи, бордюри та інші характерні для міста перешкоди.
  Турер (tourer) — туристичний мотоцикл, призначений для далеких подорожей. Переважно турери — дорогі апарати з високим рівнем комфорту, розвиненим вітрозахистом та великою кількістю додаткового обладнання: багажні кофри, підігрів рукояток керма, навігаційні системи тощо.

Якщо бажаєте більш детально ознайомитися з видами мотоцкилів та отримати пораду щодо першого мотоцикла, рекомендую переглянути відео
         

 

Коментарі

Дописати коментар